Indkøbskurv

0

Din indkøbspose er tom.

Gå til butikken.
Close

Hvordan blev Dots.recycling til

Idéen til Dots.recycling opstod efter, at Mikkel Haaning (Co-Founder) startede med at spille tennis i klubben B93, på Østerbro, i 2019. I takt med interessen steg for sporten, voksede interessen for udstyret også. Han læste alt om udstyret og bolde, hvilket ledte ham videre til en artikel på nettet, hvor der stod, at der bliver produceret hele 300 millioner tennisbolde om året på verdensplan, hvor langt de fleste ender på forbrændingen. Det fangede Mikkels nysgerrighed, og den blev ikke mindre, da han efter en stor mængde research på nettet fandt ud af, at tennisboldende havde begrænsede genbrugsmuligheder grundet boldens opbygning. Det satte derfor gang i en større tankestrøm, som endte ud i en den grundlæggende idé bag Dots.recycling; Hvorfor ikke udnytte bolden og dens slidstærke kvaliteter, efter den har aftjent sin værnepligt på tennisbanen?

Efter nogle uger med mange forsøg, hvor nogle var bedre end andre, fandt Mikkel endelig frem til den afgørende idé og metode. Verdens bedste filtpuder var født.

I de første par måneder stod Mikkel i den kolde kælder under hans lejlighed på Nørrebro og bankede de første tusinde Dots ud med en hammer og en såkaldt hugpibe. Forsøgskaninerne endte med at blive hans forældre på Mors, i Nordjylland, da de i november 2019 fik påført de første Dots til deres møbler. ”Forældretesten” var god, og dotsene sidder der stadig den dag i dag.

Én blev til to

Efter konceptet og det indledende fundament var grundlagt, stod Mikkel med en masse idéer og tanker, men uden erfaring med iværksætteri. Derfor kontaktede han barndomsvennen, Casper Alling-Dam, som han kendte fra Mors, hvor de havde spillet håndbold sammen på højt plan siden barnsben. Siden teenageårene havde de snakket om, at de en dag skulle lave en forretning sammen.

Casper har siden 2015 været selvstændig, hvorfor han ligger inde med stor erfaring inden for startups og iværksætteri – hvilket var nøjagtig det Mikkel manglede. Han var derfor aldrig i tvivl om, hvem der skulle være med til for alvor at sætte skub i Dots.recycling. Det blev det reelle startskud for Dots.recycling, som officielt blev stiftet d. 18. maj 2020.